1 Witte ui
▪3 Teentjes knoflook
▪500gr Rundergehakt
▪Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, thijm, peterselie)
▪Paprikapoeder
▪1 Laurierblaadje
▪3 Kleine blikjes tomatenpuree
▪1 Blik tomatenstukjes
▪1 Klein pakje gezeefde tomaten
▪1 Pak voorgekookte lasagnavellen
▪2 Bolletje mozarella
▪Geraspte kaas
▪50gr Boter
▪50gr Bloem
▪500ml Volle melk
°De Bolognese saus°
Snijd het uitje, fruit deze even aan in een hapjespan en pers dan de knoflook erbij. In een ander klein pannetje de tomatenpuree aanbakken. Flink blijven roeren zodat het niet aanbakt. Dit moet wel even bakken om het zurige eraf te halen. Hieraan de ui en knoflook toevoegen. In de hapjes pan weer wat olie en daar het gehakt in aanbakken. Hier de kruiden aan toevoegen. Op smaak brengen met wat zout en peper. Daarna het tomatenmengsel, de tomatenstukjes en gezeefde tomaten toevoegen. Verder lekker op smaak brengen met de kruiden indien nodig en het laurierblaadje toevoegen. Als het nog een beetje te sterk is een beetje suiker toevoegen. Het vuur heel laag zetten en een half uurtje laten pruttelen. Wel af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180°c.
°De bechamelsaus°
Met de boter en bloem een roux maken, zoals ik eerder heb uitgelegd. Daar beetje bij beetje de melk aan toevoegen en met een garde goed roeren tot er een dikke saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper.
°De Lasagna opbouwen°
Smeer een ovenschaal in met boter of olie en leg daar 1 laag lasagna vellen in, vervolgens een derde van de bechamel uitsmeren. Daarna een derde van de saus en 1 in plakjes gesneden mozarella. Daarna herhalen, lasagna vellen, bechamel, saus, mozarella. Dan nog een keer tot alles op is. Lekker ruim bestrooien met de geraspte kaas. Daarna in ongv 45 min goudbruin laten bakken in de oven. Uit de oven halen en 5 min laten rusten. Serveren met een lekkere salade,