Stoofschotel met kip

Bereidingstijd: 15 minuten en 60 minuten stooftijd

Ingrediënten voor 4 – 5 personen:
6 kippenbouten of kippendijen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 courgette
1 winter wortel
200 gram champignons
750 ml kippenbouillon
blik tomatenblokjes (400 gram)
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
peper en zout
eventueel 1,5 eetlepel maizena om de saus de binden

Bereiding:

Bestrooi de kip met peper en zout bak dit aan in een braadpan met een beetje olie. Als de kip aan beide kanten mooi bruin is haal je hem even uit de pan zodat je de groenten kunt aanbraden.
Snipper de uien en pers de knoflook, bak dit in de braadpan aan. Snijd de wortel in plakjes en de courgette in blokjes voeg dit bij de pan en laat het even meebakken. Doe de kip weer in de pan en voeg ook de bouillon, tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm en oregano toe. Breng het aan de kook en laat het 50 tot 60 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Snijd de champignons in plakjes en laat deze de laatste 10 minuten mee garen.
Als de saus van de stoofschotel met kip niet dik genoeg is, bindt het dan met ongeveer 1,5 eetlepel maizena.

Maak jouw eigen website met JouwWeb