800 g sperziebonen
1 ui, gepeld en fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt

2 tl sambal manis of 1 tl sambal oelek
1 tl laos
1 tl trassie
1 kippenbouillontablet
200 ml kokosmelk
3 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad)
zonnebloemolie .................................................Verhit in een wok wat olie en fruit de ui, knoflook, sambal, laos en trassie totdat de ui en knoflook zacht zijn,

Verkruimel de bouillontablet erover en bak nog kort even mee totdat deze is opgelost. Voeg de sperziebonen toe en blus af met de kokosmelk en 200 ml water.

Er moet genoeg vocht in de pan zitten om de sperziebonen gaar te smoren, voeg anders nog wat extra water toe. Doe de djeroek poeroet erbij, roer even door en doe de deksel op de pan. Smoor de boontjes in ongeveer 10 minuten totdat ze gaar zijn en het vocht bijna verdampt is.
Sambal goreng boontjes
Kook de laatste minuten eventueel verder zonder deksel, zodat het vocht sneller kan verdampen.