Dit heb je nodig (voor 2 personen)
3 eetlepels honing
1 eetlepel sojasaus
1/4 theelepel chilivlokken
1 theelepel gember, geperst
2-3 teentjes knoflook, geperst
350 gram medium ongekookte garnalen, gepeld en schoongemaakt
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
2 eetlepels ui, gesnipperd
150 gram zilvervliesrijst, gekookt
broccoli of andere groenten
Zo maak je het:
Meng de honing, sojasaus, chilivlokken, gember en knoflook in een kom. Zet weg.
Doe de olijfolie en de garnalen in een andere kom. Breng de garnalen op smaak met zout en peper en hussel het geheel goed door elkaar.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie en de garnalen toe. Schroei de garnalen aan beide kanten dicht in 2-4 minuten.
Voeg de honing-knoflookmarinade toe aan de garnalen en bak deze totdat de garnalen helemaal gaar zijn. Laat de saus een beetje indikken. Zijn de garnalen al gaar voordat de saus is ingedikt? Haal de garnalen dan tijdelijk even uit de pan bij het indikken van de saus.
Serveer de garnalen met de saus, de gekookte rijst en broccoli.
Maak jouw eigen website met JouwWeb