2 personen
2 kg verse mosselen (bak)
1 ui
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
3 takjes verse peterselie
1 gedroogde laurierblaadjes
250 ml droge witte wijn
Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen. Snijd de ui in ringen en de wortel in plakken. Snijd de bleekselderij in grove stukken.
Zet de mosselen met de groenten, peterselie, laurier en wijn in een grote pan op. Kook de mosselen afgedekt in 5-8 min. op hoog vuur gaar tot alle schelpen open zijn. Schud de pan af en toe goed om. Verwijder de ongeopende schelpen. Serveer de mosselen uit de pan.
combinatietip:
Lekker met warm stokbrood of Vlaamse frites.
combinatietip:
Lekker met verschillende soorten dipsausjes, zoals verse peterselie-knoflookdipsaus en paprika-uidipsaus.
Maak jouw eigen website met JouwWeb