Rotii recept
500gr kipfilet
300-400gr Kouseband (of sperziebonen)
140gr tomatenpuree
Nandan Masala kruiden (foto in reacties)
1 grote witte ui
Flink wat knoflook
500gr aardappels
Tuinkruiden bouillon blokjes
4 eieren
Zwarte peper
Olijfolie
▪Bereidingswijze▪
Het is even een klusje, maar het lijkt moeilijker dan het is!
Allereerst snijd je de aardappelen in gelijke stukken, snijd je de kipfilet in stukjes. Maak je de kousenband schoon en snijd je die in stukjes van ongv 3 cm. Snipper je het uitje en pel de knoflook. Dit is de voorbereiding.
Bak in een grote hapjespan de ui en knoflook in een laagje van olijfolie. Daarna doe je 3/4 van het zakje masala en de tomatenpuree erbij en bak je dit onder continu roeren mee. Dan doe je de helft van dit mengsel in een andere pan (klein beetje olie erbij) en bak je kort de nog rauwe aardappelen mee. Dan vul je de pan met water tot de aardappelen onder staan. Laat dit lekker even koken. Na 10 de kousenband toevoegen en het vuur laag draaien. Af en toe roeren en water bijvoegen als ze niet meer goed onder water staan.
In de hapjespan met de andere helft masala bak je de kipfilet stukjes kort mee. Daar voeg je daarna ook een laag water bij. Houd deze goed in de gaten, goed roeren en beetje water bijvoegen als de kip te droog word. Zet het vuur laag en laat dit lekker even zachtjes borrelen. Na ongv 20 min doe je in de pan met kip de 2 bouillonblokjes en roer je het goed door. In de pan met aardappelen doe je flink wat zwarte peper. Laat dit nog zo'n 10 min borrelen. Ondertussen kan je de eieren hard koken in 9 min.
Daarna doe je de kip in de pan met aardappelen. Meng dit goed door elkaar. Even proeven en desnoods nog een bouillonblokje of zwarte peper toevoegen
Serveer dit met zoetzure komkommer en Rotii platen!