SAUS▪
3 el ketchup
2 el witte wijn azijn
2 el sojasaus
1 tl Maizena
2 teentjes knoflook
75 ml ananas sap uit blik
1 tl Chilipoeder
▪KIP & GROENTEN ▪
500gr kipfilet
2 rode paprika's
250gr champignons
Ananas uit blik in stukjes
2 lentuitjes
°Bereidingswijze°
Snijd de knoflook heel fijn. Doe dit met olie in een hapjespan en bak kort (mag niet bruin worden). Voeg hierna de ketchup, azijn, sojasaus en de chilipoeder toe. Roer dit goed door. Meng de maizena met een paar druppels water en voeg dit samen met het sap van de ananas toe aan de saus tot deze dikker word. Laat dit even staan.
Snijd de kipfilet en de paprika's in stukjes en de champignons in plakjes. Bak eerst de kipfilet in wat olie aan. Als de kip bijna gaar is voeg je de paprika en champignons toe. Meng de ananas stukjes erdoor en giet als laatst de saus erbij. Goed door elkaar mengen.
Serveer de kip met rijst en bestrooi met stukjes lenteui.
Maak jouw eigen website met JouwWeb