500 gr. runderlappen
1,5 theel djinten
3 theel ketumbar
2 theel gula jawa
2 sjalotten
2 theel limoensap
3 teentjes knoflook
zout
3 eetl olie
1/8 blok kokoscreme (santen)
1/3 theel laos
2 salamblaadjes
250 ml water
Leg het vlees in een pan met het water en breng aan de kook. Laat daarna het vlees 2.5 uur zachtjes sudderen totdat het gaar is. Haal vervolgens het vlees uit de pan en rafel het vlees uit elkaar.
Vermeng daarna in een kom het vlees met de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de ketumbar, de djinten, de laos, de gula jawa, het limoensap en zout naar smaak.
Verhit vervolgens de olie in een wok en bak hierin het mengsel 5 min. Voeg dan de kokoscreme, 100 ml water en de salamblaadjes toe en laat dit zachtjes stoven tot bijna al het vocht is verdampt. Verwijder de salamblaadjes voor het serveren...ook lekker op brood
Maak jouw eigen website met JouwWeb