Ingrediënten:
1 zoete aardappel
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
1 theelepel zout
1 theelepel peper

Dipsaus met griekse yoghurt en bieslook:
1 kopje Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels bieslook
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper

Instructies:
Verwarm de oven voor op 220 ° C.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke frites. Plaats ze daarna in een grote kom met olijfolie, rozemarijn, zout en peper.
Plaats de frietjes in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat dit voor 20-25 minuten bakken. Halverwege even omscheppen.
Bereid de dip voor terwijl de frietjes bakken. Combineer alle dip ingrediënten in een kleine kom en zet dit apart in de koelkast zodat hij klaar ligt voor gebruik.