Sticky Thaise kippenvleugeltjes
Ingrediënten:
500 gram kippenvleugels
Verse koriander
2 stengels bosui, in ringetjes
Gedroogde chili
Zout
Sticky Thaise saus:
175 ml zoete Thaise chilisaus
4 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels sesamolie (of neutrale olie)
60 ml sojasaus
1 eetlepel citroengras, fijngehakt
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak eerst de sticky Thaise saus. Meng daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker of kom. Giet de helft over in een pannetje en zet opzij.
Vet een braadslede lichtjes in met zonnebloemolie. Leg de kippenvleugels erin en bestrooi ze met zout. Giet de helft van de saus (het gedeelte dat nog in de maatbeker zit) over de kippenvleugeltjes. Zorg dat ze een goede coating hebben en naast elkaar liggen.
Zet de Thaise kippenvleugeltjes in de hete oven en laat ze 10 minuten bakken. Draai ze daarna om en laat ze nog eens 10 minuten bakken, tot ze gaar zijn.
Terwijl de kippenvleugeltjes in de oven staan, kun je het pannetje met de rest van de saus verwarmen. Laat het aan de kook komen en daarna een minuut of 5 zachtjes inkoken, tot je een mooie sticky saus hebt.
Terug naar de kip. Zet de oven op de grillstand en kwast nog wat van de ingekookte sticky saus over de kippenvleugeltjes (bijv. met een bakkwastje). Leg de Thaise kippenvleugeltjes ongeveer 5 minuten onder de hete grill, tot ze mooi bruin en sticky zijn.
Leg de kippetjes op een bord, bestrooi met de gedroogde chili, koriander en bosui.