500 Gr gehakt
1 blik bamboescheuten strips
1 hand vol geplukte basilicum
5 rode rawit peper
5 tenen knoflook
3 el lichte soyasaus
4 el oestersaus
1 tl suiker
1 el ketjap
3 schuin gesneden lombok peper
2 el olie
Stamp rawit peper en knoflook in de vijzel tot ze fijn zijn. Zet de wok op midden/hoog vuur en doe olie in de wok zodra de olie heet wordt wok dan de knoflook en rawit peper in de wok tot het aroma los komt. Voeg de gehakt toe en wok deze nog 5-10 min tot het gehakt gaar is. Voeg dan bamboescheuten en lombok peper toe. Breng het op smaak met oestersaus, lichte soyasaus, suiker en ketjap ( voor de kleur) voeg aan het einde de basilicum bladeren toe en meng deze goed door het gerecht. Heerlijk met spiegel ei en warme jasmijn rijst.
Tips:
- voor meer pittigheid voeg meer rawit peper toe.
- veel basilicum is nog lekkerder en niet overheersend
- met boontjes en paprika ook lekker
- als bamboe te sterk geur is spoel deze eerst aantal keren af met koud water
Maak jouw eigen website met JouwWeb