Surinaamse Bruine bonen ☆
▪2 Potten Bruine bonen (grote)
▪1 Blikje tomatenpuree
▪2 Uien
▪4 Teentjes knoflook
▪Verse Selderij
▪Zonnebloemolie
▪Zwarte peper
▪4 kleine blokjes bouillon (maggi)
▪8 Pimentkorrels
▪400gr Kipfilet
▪300gr Kouseband
Voorbereiding:
Snijd de uien in kleine stukjes, pers de knoflook, snijd de selderij grof en plet 4 van de 8 pimentkorrels. Snijd de kipfilet in stukjes en kouseband in stukjes van ongv 3 cm.
Pak een grote soeppan en doe de 2 potten bruine bonen erin, met het vocht. Vul 3x een pot van de bonen met water er doe dit in de pan. Zet dit op het vuur. Doe het hele blikje tomatenpuree erbij. Roer goed door. Doe alle pimentkorrels, ook de geplette in de pan. Breng dit zachtjes aan de kook. Als het kookt op laag vuur zetten en laten sudderen. Af en toe even doorroeren. Doe dan de selderijblad, een flinke snuf peper en 2 van de 4 bouillon blokjes erbij. Doe in de tussentijd in een koekenpan een flinke laag zonnebloemolie. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Verkruimel de andere 2 bouillon blokjes erbij en bak even mee. Voeg dan de kip en kouseband hieraan toe en bak onder roeren zo'n 3 min mee. Voeg daarna alles incl de olie aan de bruine bonen toe. Meng alles goed door elkaar en laat zachtjes pruttelen voor ongv 30 min tot de kouseband en kip gaar zijn. Voeg tussen door evt water toe als het te droog word. Bij mij lijkt het veel op soep haha. Lekker veel saus/jus. Proef even en voeg evt nog wat zwarte peper toe. Serveer met rijst en komkommer zuur.