100 ml water
Paar druppels groene pandan pasta
1 schijf Goela Djawa (palmsuiker) a 50 gram
Paar eetlepels geraspte kokos
100 gr. ketan meel (kleefrijstmeel)
Zout
de kokos in een zeef en giet er warm water over en knijp de kokos goed uit en bewaar op een bord. Voeg een paar druppels pandan vloeisof toe aan 100 ml water en roer door.
Giet het groene water bij het meel en kneed tot een soepel deeg. Doe de Goela Djawa in een vijzel en stamp in kleine brokken.
Draai kleine balletjes ongeveer zo groot als een walnoot. Maak de balletjes open en stop er een brokje Goela Djawa in en maak daarna goed dicht en draai tot een mooi balletje.
Breng een pan met ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Voeg de balletjes in porties toe en kook ze in het water tot ze boven komen drijven.
Haal ze met een schuimspaan uit het water en rol ze door de kokos. Ze zijn erg plakkerig dus zorg er voor dat ze niet aan elkaar gaan plakken...het lekkerste zijn ze als ze warm zijn ,, dan is de suiker binnenin lekker vloeibaar
Maak jouw eigen website met JouwWeb