Kip Jambalaya 

Een wereldgerecht dat niet heel erg bekend is. Dit van oorsprong Amerikaanse gerecht kenmerkt zich door heerlijke gekruide kip in combinatie met chorizo.

Wat heb je nodig voor vier personen?
350 gram zilver vlies rijst
Een blik tomatenblokjes
2 theelepels cayennepeper
1 kleine eetlepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel koriander (gemalen)
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
Een rode paprika, in blokjes
Een paar champignons, in plakjes
Een halve Chorizo worst in blokjes
Een half bouillonblokje
Een ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
Handje sperziebonen, gebroken
400 gram kipfilet of kippedijfilet
Olie

Bereiding:
Snijd de kip in reepjes en doe deze in een kom, samen met de paprikapoeder, cayennepeper, koriander en een gesnipperd teentje knoflook. Laat even tien minuten intrekken.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

Verhit wat olie of boter in een hapjespan en fruit de ui en het andere teentje knoflook aan. Bak vervolgens de kip rondom bruin.

Voeg dan de chorizo toe en roer door. Voeg vervolgens de paprika en de champignons toe en bak even mee. Voeg dan de rozemarijn en tijm toe, evenals de sperziebonen.

Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en verkruimel het halve bouillonblokje. Zet de deksel op de pan en laat tien minuten stoven.

Roer kort door en meng vervolgens de rijst door de saus met de kip en de chorizo. Bak even op in de hapjespan en serveer direct.