Bami ☆
▪2 Kipfilets
▪Mie nestjes
▪Halve Chinese kool
▪1 Winterpeen
▪100gr Tauge
▪2 Grote eieren
▪3 Teentjes knoflook
▪Halve Prei
▪2 tl Kerriepoeder
▪1 tl Komijn
▪0,5 tl Chilipoeder
▪1 tl Korianderpoeder
▪Zout en peper
▪2 el Ketjap manis
▪Olijfolie
Meng alle kruidenpoeders in een kom. Snijd de kipfilet in stukjes en meng dat met 3-4 el olie door de kruiden. Laat dit min 20 min staan. Kluts ondertussen de eieren en bak een omelet eraf. Snijd dat in kleine reepjes en zet even apart. Snijd de kool in dunnereepjes, de prei in halve ringen en de wortel in dunne reepjes. Kook de mie volgens de verpakking. Verhit wat olie in een grote hapjespan en bak hierin de kipfilet met de kruiden ongv 4 min. Pers de knoflook erbij en bak 1 min mee. Voeg dan de prei, kool en wortel toe en bak dit 7 min mee totdat de groenten zacht zijn. Voeg dan de ketjap eraan toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de tauge en ei stukjes toe en verwarm die nog zo'n 2 min mee. Giet de mie af en voeg ook die toe aan de bami. Als de saus toch nog wat te droog is voeg je een scheutje water en nog wat ketjap toe. Serveer met augurkjes of atjar en natuurlijk satesaus

Maak jouw eigen website met JouwWeb