Ingrediënten voor 8 pers:

200 gram havermout
100 gram amandelmeel
1 tl kaneel
50 ml kokosolie
1 banaan
4 el honing
400 gram Griekse yoghurt
4 el Frambozenjam

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakvorm van 24 cm met bakpapier.

2. Maal de helft van de havermout tot een fijn meel in de blender. Meng dit daarna met de grove vlokken, het amandelmeel, een theelepel kaneel en een mespunt zout door elkaar.

3. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en meng hier de honing doorheen. Pureer de banaan en schep dit samen met het kokosoliemengsel door de droge ingrediënten.

4. Gebruik 3/4e deel van het beslag om de bodem te bedekken en de rest om een lage rand te maken, van ongeveer 1,5 cm hoog. Zorg ervoor dat het mooi gelijk verdeeld is.

5. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin en laat volledig afkoelen (dit kun je dus ook prima de avond ervoor voorbereiden).

6. Meng de Griekse yoghurt eventueel met een tl vanille extract. Verdeel dit over de volledig afgekoelde bodem.

7. Swirl er 4 eetlepels Hero Minder Zoet Frambozenjam doorheen voor een supermooie en lichtzoete topping.

⚠️ vervang de honing en Griekse yoghurt door ahornsiroop en kokosyoghurt voor een lactosevrije en vegan ontbijttaart.

(Bron: zoetrecepten)