▪2 Kipfilets
▪1 Ui
▪3 Teentjes knoflook
▪1 Gele paprika
▪300gr Sperziebonen
▪1.5 Tuinkruidenbouillon tablet
▪Ketjap Manis en Asin
▪1 tl Sambal (meer als je van pit houd, weglaten is ook prima!)
▪Peper naar smaak
Maak de boontjes schoon en snijd in stukken van ongv 3cm. Blancheer deze ongv 3 min. Giet dan af maar spoel niet koud. Snijd de kip, het uitje en de paprika in stukjes. Marineer de kip in een kom met de knoflook, ui, sambal, 6 el Ketjap manis en 3 el Ketjap asin. Laat dit afgedekt zo'n 20min staan. Verhit een hapjes pan met wat olie en bak hierin de kip half gaar. Voeg dan de paprika en de sperziebonen toe. Roer goed door en voeg evt nog wat ketjap toe als het te droog lijkt. Laat dit zo'n 20 min op laag vuur pruttelen. Voeg dan de bouillon met een scheutje water toe. Het moet een klein beetje een sausje worden. Als het te droog blijft nog een beetje van de ketjap manis. Kook rijst erbij en schep het kip mengsel over de rijst op een bord.