Zelf gemaakte chips van zoete aardappel met knoflook en rozemarijn.
INGREDIENTEN:
* 1 zoete aardappel
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 grote teen knoflook
* 1 eetlepel fijngemalen rozemarijn
* wat grof zeezout
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Meng in een kommetje de olijfolie met de fijngemalen knoflookteen. Hoe langer dit staat, hoe intenser de knoflooksmaak wordt.
Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappel en snijd hem met behulp van de kaasschaaf, dunschiller of keukenmachine in dunne plakjes.
Leg een vel bakpapier op je bakplaat van de oven en smeer deze in met de helft van het oliemengsel. Leg er de aardappelschijfjes op en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Met een kwastje, smeer je de bovenste helft van de schijfjes in met het overgebleven oliemengsel en strooi er de rozemarijn en wat zout overheen.
Bak het in het midden van de oven ongeveer 10 minuten, totdat de randen omhoog gaan krullen en bruin gaan worden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb