3 uien


750 g magere rib-/runderlappen (schaal 375 à g)


50 g roomboter


2 gedroogde laurierblaadjes


4 kruidnagels


3 el rodewijnazijn


1 el appelstroop


1 vleesbouillontablet


400 ml kraanwater


1 plakje ontbijtkoek

 Snipper de ui. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Fruit de ui 5 min. mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.

Maak jouw eigen website met JouwWeb