○ Wrap Combinaties (Lunch/Diner!

*Koolsalade met kipfilet wraps* (8 stks)
▪8 Wraps
▪Halve spitskool
▪Halve rode kool
▪1 Winterwortel
▪2 tl Ketchup
▪2 el Mayonaise
▪2 el Azijn
▪Scheutje melk
▪Zout en peper (naar smaak)
▪Plakken kipfilet (beleg)
▪Verse peterselie

Rasp de spitskool, de rode kool en de wortel fijn en meng door elkaar. Maak een dressing van de ketchup, mayonaise, azijn en melk en breng op smaak met wat zout en peper. Schep de dressing door de geraspte groenten en laat minimaal 4 uur in de koelkast staan zodat de dressing goed in de groenten trekt. Beleg elke wrap met 2 plakken kipfilet en schep hier wat koolsalade op, strooi evt nog wat gehakte peterselie erover en rol de wrap op. Snijd doormidden of in kleine plakjes. Et voila!

*Kip en Chorizo wraps* (4 stks)
▪8 Wraps
▪2 Lente uitjes
▪Plakken kipfilet (beleg)
▪100gr Chorizo
▪100gr Mais (uit blik)
▪Verse koriander
▪100gr Bladspinazie (vers)
▪2 el Olijfolie
▪Zout en peper
▪Geraspte kaas

Snijd de lente ui in ringetjes en de chorizo in dunne plakjes. Pak een meng kom en doe hier de mais, lente ui, koriander en spinazie in. Meng met 2 el olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper.
Pak een wrap en bestrooi met een beetje kaas. Hierop leg je 4 plakjes kipfilet, een paar plakjes chorizo en een flinke schep van de 'salade'. Bestrooi met nog wat kaas en leg er een andere wrap bovenop. Verhit een koekenpan met een drupje olie en bak de wrap 1 tot 2 min per kant tot de kaas wat gesmolten is en de wrap lichtbruin. Herhaal met de overige wraps! Snijd in 4en en serveer met wat zure room. Et voila!

*Appel Kaas wraps* (4 stks)
▪8 Wraps
▪2-3 Appels (Granny smith vind ik bij dit recept het lekkerst)
▪8 Plakken kaas
▪Appelstroop
▪3 el Suiker
▪1 el Kaneelpoeder

Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd in plakken. Ik doe meestal 4 plakken per wrap dus probeer zo'n 8 plakken uit 1 appel te snijden, anders gebruik je gewoon 3 appels. Meng de suiker met de kaneel. Smeer op alle wraps een dun laagje appelstroop. Beleg een wrap met 2 plakken kaas en 4 plakken appel. Bestrooi de appel met wat kaneelsuiker en dek af met een andere wrap. Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de wrap 2 tot 3 min per kant tot de kaas gesmolten is en de wrap goudbruin. Herhaal met de overige wraps! Et voila!

*Italiaanse Wraps* (8 stks)
▪8 Wraps
▪Groene pesto
▪3-4 Tomaten
▪Handje Rucola
▪100gr Pijnboompitjes
▪2-3 Bollen mozarella
▪Verse Basilicum

Snijd de tomaten en de mozarella in dunne plakken. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Smeer op elke wrap een laagje pesto en leg er een paar blaadjes rucola op. Leg om en om een plak mozarella en tomaat in het midden en bestrooi met wat pijnboompitjes en wat blaadjes basilicum. Rol de wrap op en snijd schuin doormidden. Et voila!

Dit waren de recepten, nu geef ik nog wat lekkere smaak combinaties!

▪Feta en Watermeloen
▪Sandwichspread en Tuinkers
▪Geitenkaas en Honing
▪Banaan en Nutella
▪Avocado en Tonijnsalade
▪Zalm en Roomkaas
▪Mango schijfjes en Chilisaus
▪Parmezaanse kaas en Aubergine
▪Parmaham en Roomkaas
▪Omelet, Bacon en Kerriemayonaise

Doe bij deze combinaties wat ijsbergsla of rucola ertussen en je hebt echt een heerlijke wrap op je bord!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb