Voor dit recept gebruik je een springvorm van 24 cm

 

15 digestive koekjes (rol)


125 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)


555 g roomkaas naturel (bakje à 185 g)


500 g ricotta (bak à 250 g)


300 g witte basterdsuiker


50 g tarwebloem


½ tl kaneel


200 ml crème fraîche


2 tl vanillearoma (flesje)


3 middelgrote eieren

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.