Ingrediënten 1 personen

Deeg:

drie cuppen bloem.
anderhalve tl zout.
anderhalve tl suiker.
anderhalve tl bakpoeder.
6 el vet bijvoorbeeld Crisco (of een mengsel van olie en boter).
drie eieren.
3/4 en 3/8 cup water.

Vulling:

300 gram fijn gesneden Kipfilet.
Drie el olie.
Drie fijngehakte uien.
Drie fijngehakte tomaten.
Drie kleine fijngehakte paprika`s.
Drie fijn gehakte teentjes knoflook.
6 el rozijnen.
6 fijngesneden gedroogde pruimen.
3 el piccalilly.
Een paar karpertjes.

Eventueel hot sauce

 

Voorbereiding
Maak het deeg alvast van te voren.

 

Bereidingswijze:

1): De bloem, het vet, het zout, de suiker en de bakpoeder tot een kruimelige massa
mengen.
2): Het ei en zoveel koud water toevoegen tot er een vast deeg ontstaat.
3): Het deeg op een koele plaats afgedekt laten wegzetten.
4): Het vlees of vis met peper inwrijven.
5): De olie verhitten en het vlees aan beide kanten bakken.
6): De knoflook, de ui, de tomaat, de paprika`s schoonmaken, toevoegen en
meebakken tot het vlees gaar is.
7): De kappertjes, piccalilly, pruimen en rozijnen toevoegen en het mengsel met hot
sauce en kruiden op smaak brengen.
8): Het deeg in 6 � 7 bolletjes verdelen en deze op een bloem bestoven plaat uitrollen
(tussen vetvrij papier)
9): Midden op ieder rondje een el van het vulsel leggen.
10): De randen met water bestrijken en het deeglapje dubbelvouwen.
11): De randen aandrukken en omvouwen.
12): De pastechi in het olie lichtbruin bakken en laten uitlekken.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb